18. huhtikuuta 2012

bostonpulla

Kinuski Vanilija Bostonkakku

taikina:
3 dl maitoa
25 g pala hiivaa
1 tl suolaa
1 dl sokeria
1 kananmuna
½ rkl kardemummaa
7-8 dl vehnäjauhoja
100 g voita

Vanilijakiisseli:
2,5 dl kermaa/maitoa
3-4 rkl vehnäjauhoja
1-2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
100 g voita

Kinuski:
1.5 dl sokeria
2 dl kermaa

Sekoita maito, hiiva, vähän sokeria, muna ja pari desiä jauhoja. Kohota kuumavesi hauteessa n.10-15 min ( niin kauan että lieju kuplii). Lisää loput sokerit, kaardemumma ja jauhot vähitellen. Lopuksi lisää sulatettu voi.
Sillävälin kun taikinakohoaa keitä kiisseli ja kinuski. Sekoita kumpaakin kunnolla pohjasta, ettei vaan pala pohjaan! Kiisseliin kaikki aineet sekaisin ja keitä n. 10min. Kinuskissa sokeri ja kerma toiseen kattilaan ja keittele niin kauan kun se on sopivan paksua ( n. 20 min).

 Kaulitse takina ohueksi levyksi, lisää kiisseli ja kinuski päälle. Kinuskin voi vaan valuttaa sellasena naruna koska jäähtyessä se kovettuu eikä pysty kunnolla lusikalla levittämään. Rullaa pötköksi. Leikkaa paloiksi, laita voideltuun vuokaan ja anna kohota sen aikaa kun uuni lämpenee. Voitele munalla ja ripota sokeria. Uuni 225 astetta, 25-35 min. Jos pinta meinaa tummua liikaa laita folio pullan päälle uuniin, ettei pala.



En tajuu miten musta on tullut niin kauhee pullahiiri. Aina vaan tekis mieli tehdä pullaa. Nyt sit tein ton ja puolet meni pakkaseen. Sit kun pullahimo yllättää seuraavan kerran niin tuoretta pullaa pakkasesta!  Alkuperäisen reseptin löytää täältä. Eli vähän oon tota ite muokkaillu oman näköseks. Ja voi kuinka hyvää tää onkaan! SUOSITTELEN!

Muuten tykkäisittekö jos laittaisin enemmänkin näitä mun leipomis juttuja tänne? Ohjeita ja kuvia? :)

<3 ronja

2 kommenttia:

Maarit kirjoitti...

oi miten maukkaa näkönen!susta tulis hyvä leipuri!:-)

ronja kirjoitti...

maarit: joo oli myös maukkaan makunen! :)